Parteneriate

La nivelul scolii sunt operaționale 5 parteneriate strategice in colaborare cu diferite institutii:

  •  Primăria Bârlad
  •  Childs Life Romania / International Childs Life Olanda
  •  Asociația Global Volunteers din Statele Unite ale Americii
  •  Inspectoratul Școlar Județean Vaslui
  •  Liceul Pedagogic Ioan Popescu Bârlad

Se adaugă parteneriatele conexate cu diferite proiecte educaționale locale, cu instituții de învățământ și de cultură de la nivelul județului Vaslui: Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Vaslui -Editura EDU, Editura KREATIV, Școala Gimnazială Nr. 1 Zorleni , Școala Gimnazială ,,Constantin Parfene” Vaslui , Școala Gimnazială “Stroe Belloescu” – Bârlad, Școala Gimnaziala Blăgești, Școala gimnazială “Principesa Elena Bibescu” Barlad; Școala gimnaziala “Manolachi Costache Epureanu” Bârlad; Clubul Copiilor “Spiru Haret” Bârlad; Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad; Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad; Cercul Militar Bârlad.

S-a diversificat gama instituțiilor dar și a ONG-urilor cu care am realizat parteneriate de calitate, parteneriatele fiind funcționale și existând posibilitatea continuării colaborării în anii următori. Calitatea acordurilor de parteneriat a crescut în urma monitorizării integrale în vederea respectării angajamentelor asumate și a termenelor propuse.

Nu în ultimul rând, a crescut calitatea relației școală – familie, printr-o participare mai mare a părinților la activitățile desfășurate în școală.

Numărul de participanți la lectoratele cu părinții a înregistrat o creștere semnificativă datorită calității materialelor prezentate și a modului în care a fost prezentat materialul propus de către cadrul didactic care a organizat activitatea.